You are currently viewing Ferestre și uși din aluminiu pentru proiecte rezidențiale sau comerciale

Ferestre și uși din aluminiu pentru proiecte rezidențiale sau comerciale

Ești pe punctul de a-ți construi sau renova casa sau dorești să-ți modernizezi ferestrele și ușile din spațiul comercial? Pe piață sunt disponibile multiple stiluri și materiale și cel mai adesea poate fi dificil să descoperi care este cea mai bună opțiune pentru tine.

La Prăvălia de Ferestre, oferim o gamă completă de ferestre și uși premium din aluminiu, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel comercial. Produsele noastre sunt ușoare, necesită o întreținere redusă și au un design modern.  Noua generație de ferestre și uși din aluminiu sunt atractive, accesibile și, mai presus de toate, foarte eficiente din punct de vedere energetic. Citește în continuare pentru a afla mai multe despre principalele avantaje ale alegerii ușilor și ferestrelor din aluminiu pentru casa sau spațiul tău comercial.

De ce să alegi ferestre și uși din aluminiu?

Aluminiul a fost folosit în inginerie și construcții de peste 100 de ani, acest metal începând să fie produs la scară globală până la mijlocul secolului al XX-lea. Aluminiul este un material incredibil de versatil și prietenos cu construcția, care are proprietăți care îl fac excelent pentru construcții, precum și pentru accesorii precum uși și ferestre. Dar ce îl face perfect pentru utilizare la ferestre, uși și pereți cortină?

Durabilitate și rezistență

Ferestrele și ușile din aluminiu sunt extrem de durabile și rezistente, ceea ce vine la pachet cu o mulțime de beneficii. Ca material, aluminiul nu ruginește și este foarte rezistent la coroziune, ceea ce îl face alegerea perfectă pentru a rezista în condiții meteo nefavorabile – fie că este vorba de ploaia corozivă sau de vânturile violente.

Deși produsele moderne pentru ferestre și uși din oțel vor veni cu protecție împotriva ruginii, cu aluminiu nu există niciun risc, iar datorită claselor performanțe de permeabilitate la aer și de etanșeitate la apă, aluminiul este recomandat față de produsele tradiționale din lemn în zonele cu vânt puternic.

De asemenea, coeficientul de dilatare al aluminiului este la jumătate față de cel al PVC-ului, acest aspect contribuind decisiv la durabilitatea ferestrelor și ușilor în zone cum este România cu climă temperat-continentală unde există diferențe de temperatură semnificative între anotimpul de iarnă și vară, diferențe care par să se amplifice odată cu schimbările climatice. 

Datorită rezistenței sale, aluminiul necesită cadre mai subțiri pentru a suporta greutatea sticlei, permițând astfel suprafețe mai mari de sticlă. În construcțiile moderne, acest lucru este deosebit de avantajos și elegant, mai ales în comparație cu PVC-ul care necesită un cadru mai gros și deci mai vizibil.

Izolația termică

Miturile conform cărora ferestrele și ușile din aluminiu sunt mai slab izolatoare termic decât alte materiale cum sunt lemnul și PVC-ul  au fost deja demult contrazise.

Tehnologia fabricării ultimilor generații de profile din aluminiu premium cu ruperea punții termice a dus la certificarea multor sisteme de tâmplărie din aluminiu ca fiind atât de performante încât pot fi folosite la orice Casă Pasivă.

Cu lățimi ale poliamidei (în unele cazuri poliamida a fost înlocuită chiar și de materiale, cum este ABS-ul, mult mai performante din punct de vedere al izolării termice) chiar și de 45mm care permit grosimi ale geamului termoizolant de până la 65mm, cu spume termoizolante speciale introduse în interiorul profilelor din aluminiu, sistemele de tâmplărie din aluminiu PREMIUM (ferestre și uși din aluminiu) produse de Prăvălia de Ferestre sunt alegerea potrivită pentru proiectul dumneavoastră rezidențial sau comercial.

Stil

Aluminiul este un material îndrăgit și ales de mulți proprietari datorită aspectului său. În timp ce unii pot prefera stilul ferestrelor din PVC, iar unii aspectul natural al lemnului, cei mai mulți sunt de acord că, pentru o estetică elegantă, elegantă și modernă, ferestrele și ușile din aluminiu reprezintă o alegere foarte bună.

Ferestrele și ușile din aluminiu sunt adaptabile. Maleabilitatea materialului permite un design flexibil – poate fi ușor modelat pentru a se potrivi cu o multitudine de posibilități de design și poate primi finisaje diferite pentru a se potrivi nevoilor proiectului. În plus, poți asorta ferestrele și ușile din aluminiu cu celelalte elemente care apar la amenajarea unei reședințe: pergole din aluminiu, riflaje și parasolare din aluminiu, balustrade din aluminiu și sticlă, închideri ale teraselor, etc.

La Prăvălia de Ferestre poți opta chiar pentru culori diferite la interior față de exterior. Deasemenea, realizăm vopsiri în câmp electrostatic respectând standardele Qualicoat pentru ca tu să te poți bucura de o viață cât mai colorată.

De asemenea, putem realiza decorarea aluminiului în nuanțe de lemn folosind tehnologia de sublicromie pe care o deținem încă din 1997. Asta înseamnă că veți putea beneficia de durabilitatea aluminiului și de aspectul natural și cald al fibrei de lemn.

Întreținere facilă

Dacă sunt instalate și fabricate de experți, precum cei din echipa Prăvălia de Ferestre, ferestrele și ușile din aluminiu necesită foarte puțină întreținere. După cum am menționat, aceste produse sunt incredibil de rezistente la coroziune și la intemperii și sunt ușor de păstrat curat – profilele elegante necesită doar o ștergere superficială din când în când. În comparație cu lemnul, de exemplu, aluminiul necesită mult mai puțină întreținere.

Cost

Atât lemnul, cât și produsele din oțel sunt mai costisitoare decât aluminiul, oțelul fiind considerabil mai scump decât aluminiul datorită tratamentelor de protecție anticorozivă absolut necesare. Astfel, diferite produse se pot potrivi diferitelor proiecte, dar aluminiul este un material rentabil care nu necesită sacrificii în ceea ce privește rezistența, durabilitatea și stilul.

În comparație cu PVC-ul, aluminiul este mai scump. Cu toate acestea, aluminiul ar putea fi considerat a fi mai ieftin pe termen lung datorită duratei lungi de viață a materialului și a întreținerii reduse pe care o vor necesita ușile și ferestrele.

Prietenos cu mediul

Aluminiul este un material sustenabil care este 100% reciclabil, ceea ce înseamnă că este mult mai ecologic decât PVC-ul și ajută la reducerea pierderilor de lemn.

Ferestrele și ușile din aluminiu sunt, de asemenea, avantajoase, deoarece sunt capabile să păstreze căldura în casa și spațiul tău, reducând nevoia de utilizare a încălzirii. Totodată, aluminiul are capacitatea de a păstra o amprentă mică de carbon.

Există numeroase avantaje pe care ferestrele și ușile din aluminiu le au în comparație cu alte produse, cum ar fi PVC-ul, lemnul și oțelul. Ferestrele și ușile din aluminiu, atunci când sunt fabricate și instalate corect, se pot potrivi cu o mulțime de posibilități de design, păstrând în același timp stilul și performanța optimă.

Tâmplăria din aluminiu este o soluție elegantă, dar și eficientă pentru proiecte diverse, de la locuințe la spații comerciale. Ușile și ferestrele din aluminiu pot fi utilizate atât la interior, cât și la exterior și oferă o serie de beneficii importante. Ai nevoie de ajutor în alegerea și instalarea ferestrelor și ușilor din aluminiu pentru casa sau spațiul tău comercial? Ia legătura cu experții din echipa Prăvălia de Ferestre!