You are currently viewing Balustrade din sticlă și aluminiu – rezistență și aspect plăcut

Balustrade din sticlă și aluminiu – rezistență și aspect plăcut

Balustradele din sticlă și aluminiu sunt o soluție modernă și elegantă pentru balcoane, terase, scări sau orice alt spațiu care necesită un element de siguranță și un aspect estetic plăcut. Acestea reprezintă o alternativă populară la balustradele tradiționale din lemn sau metal, oferind o serie de beneficii pentru proprietarii de case, birouri sau orice alte tipuri de clădiri.

De ce să alegi balustradele din sticlă și aluminiu pentru proiectul tău?

Balustradele din aluminiu reprezintă cea mai bună opțiune în cazul în care vrei să îți păstrezi libertatea spațiului pe care vrei să-l amenajezi. Mai jos poți consulta câteva dintre avantajele acestora. 

Durabilitatea

Pe lângă rezistența la impact pe care orice balustradă trebuie să o respecte, unul dintre cele mai importante avantaje ale balustradelor din sticlă și aluminiu este durabilitatea acestora.

Aluminiul este un material ușor care nu ruginețte și rezistă la coroziune, intemperii și alte condiții dure de mediu. De asemenea, sticla de siguranță folosită pentru balustrade, securizată și laminată, are o rezistență superioară la impact și presiune reglementată prin normative clare. Această combinație între aluminiu și sticlă face ca balustradele să fie ideale pentru utilizare în medii cu trafic intens, precum clădirile comerciale sau birourile.

Aspect estetic modern și elegant

Pe lângă rezistența lor, balustradele din sticlă și aluminiu oferă și un aspect estetic modern și elegant.

Designul lor minimalist și transparent le face ideale pentru orice tip de clădire, de la cele tradiționale la cele moderne și avangardiste. Sticla, fiind un material translucid, permite luminii să treacă, oferind un efect vizual de spațiu deschis și iluminare naturală. În plus, aluminiul poate fi finisat într-o varietate de culori, ceea ce face ca balustradele din sticlă și aluminiu să se potrivească cu orice decor sau stil arhitectural.

Există mai multe sisteme de balustradă din aluminiu și sticlă.

După poziția elementelor de fixare există balustrade cu prindere pe planșeu/treaptă și balustrade cu prindere pe lateralul planșeului/treptei.

După tipul elementelor de fixare a sticlei, cele mai uzitate trei sisteme sunt:

  • cu profil din aluminiu de bază,
  • cu elemente punctuale de prindere și
  • cu stâlpi din aluminiu.

Toate aceste elemente de prindere pot fi fixate pe planșeu/treaptă sau pe lateralul planșeului/treptei. 

Ușor de montat și manevrat

Balustradele din aluminiu și sticlă sunt ușor de montat și manevrat. Proiectarea acestora însă poate fi uneori dificilă datorită elementelor specifice unei balustrade (unghiul treptelor, panta de scurgere a planșeului).

Vă recomandăm să luați legătura cu unul dintre specialiștii noștri atunci când vă propuneți realizarea unui proiect de balustradă. Veți primi informații importante despre soluțiile tehnice potrivite proiectului dumneavoastră.

Balustradele din aluminiu și sticlă sunt foarte ușor de curățat și necesită o întreținere minimă.

În concluzie

Balustradele din sticlă și aluminiu sunt o soluție excelentă pentru oricine caută o combinație între siguranță și estetică.

Acestea sunt durabile, rezistente și ușor de întreținut, fiind ideale pentru utilizare atât în spațiile interioare, cât și exterioare. Indiferent dacă dorești să îți îmbunătățești aspectul casei sau biroului, sau să oferi un spațiu sigur pentru clienții tăi, balustradele din sticlă și aluminiu sunt o alegere excelentă.

Ai nevoie de ajutor în alegerea balustradelor pentru proiectul tău sau ești deja decis asupra dorințelor tale și cauți o echipă care să-ți poată transforma visele în realitate?

Ia legătura cu experții din echipa Prăvălia de Ferestre!